Черен дроб с гъби

18/12/2012
"Едно ястие, което ще поднесем с най-любимото си червено вино. А вие може да си запишете рецептата!"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 575
  • Преглеждания за месеца302
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • черен дроб - 1 кг
  • сланина - 150 г
  • гъби - 500 г печурки
  • масло - 60 г
  • лук - 1 глава, голяма
  • олио
  • лимони
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете накълцания едро лук с маслото, прибавете нарязаните гъби и лимоновия сок. Задушете, докато гъбите останат само на мазнина.

В гореща мазнина изпържете нарязания черен дроб, а след него и сланината, нарязана също на филийки.

Подредете резените в огнеупорна тенджера, отгоре разпределете гъбите, овкусете с подправки, похлупете и оставете да се задушава за 10 минути.

Поднесете черния дроб с гъби с гарнитура от картофена салата.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Diana Apostolova Pysheva
Diana Apostolova Pysheva
11.10.2014 12:04
Преди да сготвя дробът го накисвам в прясно мляко става по вкусно, за няколко часа.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 07:02
така става доста по- крехък иначе винаги ми е сух
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв