Черен дроб с гъби

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
18/12/2012
"Едно ястие, което ще поднесем с най-любимото си червено вино. А вие може да си запишете рецептата!"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо11 413
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • черен дроб - 1 кг
  • сланина - 150 г
  • гъби - 500 г печурки
  • масло - 60 г
  • лук - 1 глава, голяма
  • олио
  • лимони
  • сол
  • черен пипер

Приготвяне

Задушете накълцания едро лук с маслото, прибавете нарязаните гъби и лимоновия сок. Задушете, докато гъбите останат само на мазнина.

В гореща мазнина изпържете нарязания черен дроб, а след него и сланината, нарязана също на филийки.

Подредете резените в огнеупорна тенджера, отгоре разпределете гъбите, овкусете с подправки, похлупете и оставете да се задушава за 10 минути.

Поднесете черния дроб с гъби с гарнитура от картофена салата.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Diana Apostolova Pysheva
Diana Apostolova Pysheva
11.10.2014 12:04
Преди да сготвя дробът го накисвам в прясно мляко става по вкусно, за няколко часа.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 07:02
така става доста по- крехък иначе винаги ми е сух
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с