Лятна Вечеря с тиквички

26/04/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф6502012209
"През лятото вечерята трябва да е лека и да се приготвя бързо, за да имаме повече време за летни приключения "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 691
  • Преглеждания за месеца1036
  • Преглеждания за седмицата103
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е нещо като Лазаня от тиквички.

Нарязваме тиквичките на кръгчета, без да ги белим, и подреждаме върху чиста кърпа, за да поеме излишната вода. Покриваме отгоре с друга и оставяме за 15 минути.

През това време си подготвяме останалите продукти:
Обелваме и нарязваме на ситно лука и моркова. Почистваме гъбите и нарязваме на филийки. Накъсваме или нарязваме предварително свареното пилешко месо на парчета.

В тиган с малко олио запържваме до златисто тиквичките и прехвърляме в друг съд.

След тиквичките в същия тиган за 5 - 6 минути запържваме лука, моркова, гъбите и пилешкото месо. Посоляваме с малко сол накрая.

В друг дълбок тиган загряваме 3 - 4 с.л. олио и запържваме брашното. Разреждаме киселото мляко с 200 мл вода и на тънка струйка прибавяме към брашното. Бъркаме до получаване на гладък и гъст сос. Сваляме от котлона, посоляваме на вкус и добавяме нарязания копър.

Подреждане на лазанята:
Разделяме тиквичките на 2 равни части. Половината от тях подреждаме на дъното на тава. Посоляваме ги и отгоре разпределяме сместа със зеленчуците (лук, моркови, гъби) и месото. Върху нея подреждаме останалата половина от тиквичките.

Заливаме най-отгоре с млечния сос. Настъргваме кашкавала и запичаме във фурна отначало на 250 градуса, а след това превключваме на грил до получаване на запечена кашкавалена коричка.

Лазанята от тиквички може да се консумира и топла, но ви препоръчвам да я опитате охладена, в компанията на купичка таратор.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар