Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Варена царевица с масло

Варена царевица с масло

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Варена царевица с масло1 / 7
19/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вземете най-голямата тенджера, която имате, защото ще искате много от тази ароматна царевица"

Необходими Продукти

  • царевица - 4 - 6 млади кочана
  • масло - 100 г
  • сол
  • чесън - 3 скилидки счукан
  • магданоз - 2 с.л. скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете разтопеното масло с малко сол, черен пипер по желание, пресования чесън и магданоза. Оставете маслото във фризер да стегне.

През това време сварете царевицата в достатъчно количество подсолена вода.

Всеки кочан сварена царевица се натърква с ароматното масло и се поднася със сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка: