Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш със Сирене и Зеленчуци

Киш със Сирене и Зеленчуци

Киш със Сирене и Зеленчуци
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
25/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Свеж и много ароматен киш със зеленчуци, подходящ за всички, които искат да се докоснат до магията на Френската кухня"

Необходими Продукти

  • масло - 120 г студено
  • типово брашно - 200 - 250 г
  • ленено семе - 1 с.л. смляно
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 3 с.л.
  • плънка
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • магданоз
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • топено сирене - 50 г
  • извара - 2 с.л.
  • кашкавал - 30 г
  • готварска сметана - 120 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме типово брашно, смляно ленено семе, сол. Добавя се студено масло нарязано на кубчета и жълтък, разбърква се добре, прибавяме водата лъжица по лъжица, за да може да се замеси тесто. Увива се във фолио и оставяме 30 минути в хладилника.

Приготвя се плънката. В загрято олио се запържва ситно нарязан лук и обелена и нарязана на кубчета тиквичка. Поръсват се със сол, черен пипер и когато сменят цвета си, се сваля от котлона. Разбъркваме с нарязан копър, стрък чесън и магданоз.

В купа се разбиват две яйца, ако са малки, три броя стигат. Добавя се парчета топено сирене, кубчета кашкавал, извара и готварска сметана.

Тестото се разточва върху хартия за печене на кръгла кора и поставяме в тава 23 см, като се оформя по висок ръб. Дъното се набожда с вилица, отгоре поставяме хартия за печене и сипваме бял боб за тежест. Печем в загрята фурна 180°C около 12 минути, изважда се хартията с боба се сваля и запичаме още 3-4 минути за дъното. Това е частично печене, после се пече още 30-40 минути.

Върху блата сипваме запържен лук с тиквички, с лъжица се разпределя отгоре яйчена смес.

Печем киша със сирене и зеленчуци, докато плънката стегне, пробвайте с клечка за зъби.

Охладен се нарязва на парчета и сервираме поръсен с магданоз.

Много е вкусно, заслужава си!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: