Ориз с Шафран и Масло

25/04/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7984963176
"Уж щеше да е за гарнитура, но толкова ни хареса, че го хапнахме като основно "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 251
  • Преглеждания за месеца274
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте шалота на ситни кубчета и го задушете в маслото и малко сол на умерен огън. Когато започне да добива леко карамелен цвят, сипете ориза и запържете за 2 минути, разбърквайки.

2. Налейте около 600 мл вода или толкова, колкото изисква пропорцията за ориза, който използвате. Сложете шафрана, стривайки го леко с пръсти. По желание може да си добавите и малко куркума за още по-хубав цвят и вкус.
Ръснете си още сол на вкус и сушения магданоз и варете около 20 минути на умерен огън (от 9 степени на 5-та) или до цялостно абсорбиране на течността.

3. Покрийте с алуминиево фолио или капак, след като отстраните от огъня. Нека престои така 5-10 минути, преди да сервирате.

Този ориз е чудесен както за основно ястие, така и за гарнитура към различни ястия.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар