Патладжани с домати по македонски

19/12/2012
от Диляна КаменоваНовак
"Знаете какво казват комишиите - що е маке, все е вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 194
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените патладжани се разрязват по дължина на парчета с дебелина 1 см, посоляват се обилно и се оставят да престоят на 20 минути в наклонен съд.

След това се измиват и подсушават. Овалват се в брашно и се изпържват в сгорещено олио. След това в същата мазнина добавете почистените и ситно нарязани или настъргани домати.

Оставете да поври за 10 минути и добавете патладжаните. Овкусете със ситно нарязания магданоз, счукания чесън, смлян черен пипер и сол на вкус.
подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илиана
Илиана
10.08.2013 20:35
Това е много вкусно ядене. Само не разбрах кое му е македонското. У дома го правим от поколения, а не сме македонци.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв