Английски картоф Джак (Jack potatoes)

25/04/2018
Анонимен
отАнонименПомощник Готвач68
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и се слагат в тава, без да се белят. Пекат се до готовност или докато кората им се напука.

След като картофите са опечени, се изваждат и се оставят настрана, за да изстинат леко.

След това всеки картоф се разрязва на дълго и месестата част се набутва навътре в картофа, за да остане място да се напълни.

Взима се от маслото и с него се намазва вътрешността на картофа. След маслото се слага рибата. Тя може да се отцеди предварително от сока от консервата или той да се остави, за да стане по-сочно ястието.

При слагането на рибата, тя трябва леко да се набута в картофа. След това се прибавя царевицата.

Кашкавалът се настъргва и се разпределя най-отгоре на картофа.

Процедурата се повтаря и за останалите картофи. Тавата се връща във фурната и се оставя там, докато кашкавалът се запече.

Ястието се сервира горещо, а в Англия го гарнират със зелена салата и сладък фасул от консерва.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар