Картофено пюре с боб от консерва

25/04/2018
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"Перфектната гарнитура, приготвена с минимални усилия "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо102
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на няколко части. След това се слагат да врят в дълбока тенджера.

През това време лукът се нарязва и се слага в блендер заедно с прясното мляко и една шепа от фасула. Трите съставки се пасират до получаването на гладка текстура.

Сокът от консервата боб се изцежда и се оставя настрана.

Когато картофите са напълно сварени, водата от тях се изцежда и към тях се прибавя маслото. След това се намачкват на пюре и към него се добавя блендираната смес.

С помощта на миксер на бързи обороти се разбива сокът от консервата.

Той трябва да стане на сняг. Когато това стане, полученият бобен сняг се прибавя към картофеното пюре и се бърка с шпатула.

Целта тук е пюрето да стане пухкаво.

Най-накрая се овкусява.

Пюрето може да се сервира както топло, така и охладено.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!