Персийска супа с кориандър

25/04/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо265
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките гърди. Обелваме най-големия морков и 2-те глави лук.

В тенджера под налягане слагаме месото, моркова и лука заедно с вода да се готвят. След като заври, тенджерата намаляме котлона и оставяме да ври 15 минути. Изчакваме малко да намалее налягането в тенджерата и изваждаме сварените продукти.

Намачкваме лука и моркова. Пилешкото месо накъсваме с помощта на вилица.

Обелваме останалите моркова и ги режем на много ситни кубченца. В олио запържваме морковчетата до златист цвят. Изсипваме запържения морков и намачканите сварени морков и лук, Добавяме накъсаното месо и овкусяваме с подправките.

Слагаме на котлона да заври отново, този път без капак. След като поври 10-15 минути, добавяме фидето.

Измиваме кориандъра и го режем на ситно. Ароматът му е много силен и ако не обичате силни вкусове, може да намалите количеството.

Правим застройка от два жълтъка разбити с киселото мляко. След като е готово фидето, изсипваме кориандър и взимаме един черпак от бульона, който прибавяме на тънка струйка към застройката.

Изсипваме киселото мляко и жълтъците в супата. Разбъркваме я и спитаме котлона след 1 минута. Персийската супа с кориандър се сервира гореща с пресен хляб!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар