Коледна капама

22/12/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Традицията повелява по Коледа да се хапва вкусно и богато, а тази капама е идеалното ястие за Коледната трапеза "
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо92 266
  • Преглеждания за месеца887
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг2,8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Задушете пилешките дреболии заедно с ориза, част от скълцания лук, малко доматено пюре и подправки на вкус. Напълнете пилето с тази плънка и го зашийте.

Отделете към 12 листа от киселата зелка, а останалата скълцайте ситно. Овкусете каймата с подправки и ситно скълцан лук и направете сарми с отделените листа.

В голям гювеч или тенджера сложете част от накълцаното зеле, сарми, цялото пълнено пиле, следва нарязаното пушено месо (може и бекон), нарязаните наденици и пържоли от свинско и телешко.

Докато редите може да добавяте дафиновите листа и малко подправки.

Долейте в съда олиото и разтвореното в зелев сок доматено пюре. Долейте и виното и захлупете съда плътно. Оставете коледната капама да се пече цяла нощ на слаба фурна.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 2
3 0
2 4
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

един българин
явно автора на рецептата никога не е правил истинска капама........какви наденици бе - за кървавица и суджук не си ли чул , какви бекони - домашна снежнобяла шарена сланинка се слага ,какви сърми с кайма -нищо подобно
25
3

Виж всички коментари или напиши такъв