Ябълков чийзкейк

20/12/2012
Denica
отDenicaНовак151
"За разликата от обикновените чийзкейкове, този е много по-лек, по-сочен и разбира се оригинален"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо84 339
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте брашното, маслото и 1/2 кафява захар до хомогенна смес. Всичко това се слага на дъното на тавичка и се притиска с пръсти доколко може. Слага се да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато не добре леко златист цвят, около 10-15 минути.

Крема сиренето, бялата захар, кората на 1 портокал (настъргана) разбийте с миксера.

Ябълките се обелват и разрязват на малки кубчета, към тях се добавят 1/2 чашa от кафявата захар.

След като сте извадили тавичката, върху вече готова основа сложете крема от крем сирене а върху него ябълките. Слага се във фурната за още 15 минути.

Сервира се на малки парчета с бита сметана отгоре по желание.подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Yanka
Yanka
12.08.2013 10:50
Не е ли много голямо количеството от 2 чаени чаши захар за един сладкиш?
7
0
М Тодорова
М Тодорова
11.08.2013 20:42
На снимката ябълката е на резенчета,а в рецептата на кубчета. За един и същи сладкиш ли става дума? Уточнявайте грамажите.
8
3
Tatyana
Tatyana
08.08.2013 18:37
Какво означава две пакетчета масло, а по колко грама са, не сте добавили. Иначе ми харесва рецептата, сигурно ще излезе много вкусно, но и ако се добави малко орехи и канела ще стане още по вкусно.
2
1
Мария
Мария
02.12.2015 17:27
Пише-по 125г.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв