Заек и дреболийки с ориз в тенджера

25/04/2018
Марияна
отМариянаМастър Шеф6402555813
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо172
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • дреболии - от 1 заек
  • заек - 1/2 бр. нарязан на порции
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави кромид малки
  • джоджен - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме дреболиите много добре и ги слагаме в голяма тенджера на котлона с вода да се сварят.

Заека го измиваме и го режем на порции и също го слагаме да се свари с тенджера с вода, като прибавяме и щипка сол. При необходимост припенваме дреболиите и месото с помощта на ръшетъчна лъжица.

След като се сварят дреболиите, ги вадим и можем да ги нарежем на дребно.

Месото също го вадим. Бульона го прецеждаме с цедка. Слагаме го в подходящ съд, имайки предвид, че една част ще ни трябва от него за заливане на ориза.

Измиваме пресен джоджен и го нарязваме на ситно. Лука го почистваме и измиваме. Нарязваме го също на ситно.

Ориза го измиваме добре с вода.

Слагаме тенджера на котлона с малко олио да загрее. След като загрее, добавяме нарязания лук и ориза и разбъркваме. Като стане стъклен оризът, добавяме 3 ½ ч.ч. бульон и разбъркваме.

Дреболии, които на дребно сме ги нарязали, ги прибавяме в тенджерата на котлона. Разбъркваме. Прибавяме джоджена. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус и разбъркваме всичко.

В тенджерата при дреболиите и ориза прибавяме заешкото месо, като го подпъхваме. Оставяме на тих огън да се готви. Захлупваме капака.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар