Пиле с ориз и киноа

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пиле с ориз и киноа
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
26/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"И следващият път, когато баба ви дойде на гости, я изненадайте с подобрената класика - пиле с ориз и киноа"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • киноа - 3/4 ч.ч.
  • магданоз - 5 стръка
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се почистват и нарязват на дребно. Задушават се в малко вода с мазнина в тавата за печене. След като леко омекнат, към тях се прибавят измитите ориз и киноа.

Ястието се разбърква периодично и ако е необходимо, се налива малко вода.

Прибавят се сол на вкус, черен пипер, нарязан на ситно магданоз и куркумата. Щом водата се усвои, се наливат още три чаени чаши вода.

Бутчетата се поръсват със сол и черен пипер, след което се нареждат върху ориза и киноата.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага във фурната.

Пече се на 200 градуса, като по средата на печенето бутчетата се обръщат.

Малко преди готовност се маха фолиото, за да може ястието да получи хубав загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: