Спаначена супа с ориз и чоризо

25/04/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваПомощник Готвач196613211
"Вече само така ще я хапваме спаначената супа - с ароматно и леко пикантно чоризо "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо150
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • спанак - 400 г
  • ориз - 70 г
  • чоризо - 3 - 4 резена
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1/2 бр.
  • червени чушки - 1/2бр.
  • селъри - 2 стръка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • масло - 20 г
  • за застройка
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган задушавам нарязаните чоризо, лук, морков, чушка и селърито -
до омекване.

След това добавям нарязания на ситно спанак и когато той се свие достатъчно, прибавям ориза и подправките.

В тенджера с около 2 л топла вода изсипвам зеленчуковата смес.

Разбърквам и оставям ястието на минимум включен котлон, след като то заври, за около половин час.

Тогава разбивам двете яйца с тел и през гевгир ги изсипвам в тенджерата,
като разбърквам непрекъснато.

Така те стават на конци.

Прибавям и маслото за повече вкус.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар