Пилешки хапки в сладко-кисел соев сос

26/04/2018
Дани Русенова
отДани РусеноваЧирак32426
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо697
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 2 бр. филе
  • пшенично нишесте - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • олио
  • За соса
  • мед - 3 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • кетчуп - 5 с.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • пшенично нишесте - 2 с.л.
  • чеснов пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на хапки. Поръсва се със сол, малко прясно смлян черен пипер и нишестето. Разбърква се добре, за да полепне нишестето хубаво по хапките.

В тиган тип Уок се слага олио и се загрява. Пускат се пилешките хапки и се пържат до готовност. След това се вадят с решетъчна лъжица.

Предварително в купа се смесват продуктите за соса и се разбъркват хубаво. Изсипват се в тигана, в който сме пържили хапките. Там е останала мазнина от месото.

След кипване им се прибавя чаша вода. Докато заври, в чаша се разтваря нишестето с малко вода. Прибавяме го към останалите продукти, когато заврат.

Оставяме минута-две, докато стане хомогенен сос, и сваляме от котлона.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!