Празнично шоколадово руло

22/12/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410300
"За нас всеки ден, прекаран с вас е празник, затова смело можем да похапваме от това руло, когато си искаме "
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 939
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците до побеляване с 2/3 от кристалната захар, добавете постепенно олиото и накрая какаото. Отделно разбийте белтъците на сняг с останалата захар. Пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете към сместа с жълтъците, като редувате лъжица брашно с лъжица белтъци. Накрая разбъркайте с по-голямата част от гриса и сладкото от малини.

Разпределете сместа в голяма правоъгълна тава с намаслена хартия за печене и посипана с малко грис. Загладете и сложете да се пече в загряна умерена фурна.

Готовия блат обърнете с тавата и махнете хартията. Разбийте за крема мекото масло със захарта, добавете какаото и постепенно толкова пребита сметана, че да се получи крем с добра гъстота.

Намажете блата с масления крем и веднага внимателно завийте на стегнато руло. Забучете го в двата края с клечки за зъби, за да не се разпадне. Намажете празничното руло и отвън с крема и направете украса от ядки по желание.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

даниела
даниела
22.12.2012 18:08
къде се слага сладкото от малини
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв