Лека и Лесна Лятна Вечеря

27/04/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972045551
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 876
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това изкушение се приготвя много лесно и бързо, като същевременно запазва хранителната си стойност с протеин, зеленчук и фибри. Здравословна и лека вечеря за забързаните работещи домакини.

В хладилника винаги разполагам със заготовки, а една от тях е сварената киноа и пресни зелении и салати, грижливо измити и готови за употреба.

В загрял тефлонов тиган поставяме скилидка чесън, за да овкуси зехтина. Отстраняваме я и поставяме нарязаната на кубчета панчета. Нарязваме зелената част от лука и добавяме, овкусявайки с малко сол и черен пипер. След него сотираме и спанака.

Разбъркваме за 5-7 минути и след като се задушат, отстраняваме от огъня. Прибавяме чаша киноа и ситно нарязания джоджен. Поставяме плънката в намазнена тефлонова тавичка, оформяйки я като гнезда - шест на брой.

В средата поставяме топче моцарела, а върху нея чукваме яйце от пъдпъдък.

Включваме фурната да загрява на 180°C. Поставяме спаначените гнезда, запичайки ги за 3-5 минути, докато моцарелата се разтопи.

Поднасяме ги внимателно върху оризовите крекери. Консумират се както топли, така и студени. На мен ми харесват и на другия ден, защото крекерът е попил от сосовете на запеканката. Доста често си слагам и в кутията за храна през работния ден.

БЕЗ ГЛУТЕНподобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!