Пълнени патладжани с кайма по гръцки Папуцаки

28/04/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4428912535
"Да се наслаждаваме на живота и добрата храна като гърците - пълнени патладжани с кайма Папуцаки "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 713
  • Преглеждания за месеца1186
  • Преглеждания за седмицата219
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги срежете наполовина по дължина. Посолете ги и оставете за няколко часа, да се отцеди горчивия сок.

Почистете лука, моркова и чесъна. Нарежете ги на дребно.

При готовност на патладжаните ги измийте, подсушете и издълбайте вътрешността и оформете като лодки. Нарежете вътрешността на дребно.

Загрейте половината зехтин в дълбок тиган на умерен огън на котлона. Запържете нарязаните зеленчуци за около 5 мин. Добавете каймата и я надробете на дребни парченца, докато се пържи за около още 5 мин.

Овкусете със сол, черен пипер и къри и отстранете от огъня.

Подредете патладжаните в подходяща тава, намазана с останалия зехтин. Напълнете лодките с плънката.

Нарежете доматите на кръгчета и подредете върху плънката. Запечете в предварително загрята фурна за 20 мин на 220°C, след това намалете и печете още 20 мин на 180°C.

Настържете кашкавала и нарежете магданоза. Последните 5 мин от печенето поръсете патладжаните с кашкавала и магданоза. Сервирайте пълнените патладжани с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!