Чеснови яйца

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Чеснови яйца
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
27/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Задължително чесън, вече само така ще хапваме яйцата"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • пресен чесън - 2 стръка
  • масло - 2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сирене - 50 г (по желание)
  • червен пипер - 1 к.л.
  • магданоз
  • марули
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пресния чесън на ситно и го сложете в тиган с маслото и олиото.

Съвсем за кратко го задушете, счупете яйцата, но веднага не ги бъркайте, за да не се раздробят на ситно, а да останат на по големи парчета (ако обичате сирене, прибавете).

Разбъркайте с дървена шпатула и спрете котлона, когато са готови.

Загрейте малко олио с червен пипер, след като го оставите да изстине внимателно, напръскайте готовите сервирани чеснови яйца. Поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Страхотна пролетна закуска!
03.06.2022 23:36