Печено пиле с вкусен сос от чушки

27/04/2018
Ася Заевска
отАся ЗаевскаПомощник Готвач15219447
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на пилето. Почистваме го добре, измиваме го и го поставяме в дълбока тава. Взимаме кубчето бульон и хубаво натриваме пилето с него. Поръсваме със сол.

Изсипваме 300 мл вода в тавичката, слагаме и 2-те скилидки чесън (обелени и цели). Завиваме пилето с алуминиево фолио и го пъхаме във фурната.

Печем 40 мин на 250 градуса, след което махаме фолиото и намаляваме градусите на 180. Продължаваме печенето. Когато получим златиста коричка, внимателно обръщаме пилето, за да се изпече по същия начин и от другата страна.

Съвет: Препоръчвам, след като се отстрани фолиото, по време на печенето да обливате (с лъжица) пилето (от време на време) със сосчето в тавичката.

За приготвянето на соса, измиваме, почистваме и нарязваме на малки кубченца - чушките, моркова и чесъна. Прехвърляме ги в тиган и добавяме кравето масло. Оставяме ги леко да поомекнат (т.е. за 5-6 мин на котлона), след което добавяме и магданоза + щипка сол. Задушаваме за още 2-3 мин и прибавяме соса, който е останал на дъното на тавичката на пилето. Изливаме го целия, защото придава много приятен вкус и аромат. Добавяме и доматеното пюре и оставяме да покъкри за 10-15 мин на среден огън, докато омекне моркова.

Поднасяме печеното пиле заедно с прекрасния сос. По желание може да поръсите с пресен магданоз.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!