Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Хляб в плик за печене

Хляб в плик за печене

Хляб в плик за печене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
28/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Страхотна идея за печен хляб, която обещаваме да споделим с всички"

Необходими Продукти

  • олио - 50 мл
  • топла вода - 130 мл или по равно количество вода и прясно мляко
  • мая - 5 г прясна във вода или 2 г суха в брашното
  • брашно - 230 г София мел класик
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тестото. Оставя се да втаса половин час, след което се формя хлебчето, слага се в плика за печене и в тавичка.

Отново се оставя да втасва половин час, но този път във фурната на 60 градуса с вентилатор.

След второто втасване, хлебчето се вади от фурната, а тя се включва да загрее на 160 градуса с вентилатор. Пече се 40-45 минути.

След изпичането веднага се вади от плика, за да не се намокри хлябът от конденза, и се слага да изстива върху скаричка. Готовият хляб е около 450 г и е много мекичък и вкусен.

Тестото може да се замеси и в машината за хляб на програма Месене и втасване (за 500 г хляб), след което процедурата е същата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Невероятен хляб,благодаря за лесната рецепта! :)
30.07.2018 22:41
1
1
Покажи всички подкоментари
Таня Левенова
Таня Левенова
разкошен хляб Цвети!
28.04.2018 11:01
1
1
Покажи всички подкоментари