Канелени охлюви с мед

28/04/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру187483062513
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо395
  • Преглеждания за месеца242
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 2 с.л.
  • захар - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • заквасена сметана - 120 г
  • суха мая - 1 пакет
  • брашно - 500 г
  • олио - 50 г
  • за поръсване
  • захар - 1 к.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л. за намазване
  • глазура
  • мед - за намазване
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, като преди това се отделя един жълтък за намазване. Добавя се заквасената сметана, щипка сол, олио.

В средата на брашното сипваме яйчената смес, прибавя се сухата мая, разбърква се добре и бъркаме на топка тесто, което към края се замесва на меко еластично тесто.

Оставя се на топло да втаса, докато удвой обема си. Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора, която се намазва с меко масло и поръсваме със смес от захар и канела.

Навива се на руло, което се реже на кръгчета от 2 -3 см. Нареждат се върху хартия за печене. Краят се намазва с разбит жълтък и печем в загрята фурна 180°C до готовност около 25-30 минути.

Изваждаме и още топли се намазват с домашен мед.

Поръсваме с кокосови стърготини и сервираме.

Вкусни и ароматни за похапване през почивните дни!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар