Домашна пица с моцарела, луканка и кашкавал

28/04/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру190883365014
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме всички продукти и разбъркваме с дървена лъжица. Бърка се, докато стане топка тесто, сипва се на плота, поръсен с брашно, и месим около 5 минути на гладко тесто. Оставя се в намазана с олио купа, покрито с прозрачно фолио, за 1 час да втаса.

Втасалото тесто се разделя на колкото броя пици искате. Аз го разстилам в намаслена тава като тънък правоъгълен блат. Отгоре се намазва с доматена паста, поръсваме с чубрица и босилек.

Половината нареждам с луканката и моцарелата , а другата половина само с моцарела. Поръсваме с настърган кашкавал от двете страни. Печем в загрята фурна 170°C до готовност на блата.

Ако блатът не е изпечен, а кашкавалът е разтопен, може да покриете към края пицата с хартия за печене, докато блатът стане хрупкав.

Изважда се режем на парчета и сервираме с пресни зеленчуци.

Бързо и вкусно!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар