Зимна Салата с Майонеза

28/04/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4971995551
"Задължително дайте време на салатата да постои, за да се усвоят вкусовете и ароматите - само така ще усетите истинският и вкус "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесваме майонезата и катъка. Лешниците запичаме във фурна но 200 градуса за 6-10 минути заедно със скилидките чесън. Докато са топли, ги поставяме върху кърпа и отстраняваме люспите им. Слагаме ги в блендер заедно с бисквитите.

Сиренето, чедърът и яйцето настъргваме на ситно ренде.

Печените чушки нарязваме на средни кубчета.

Смесваме всички съставки, овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме добре.

Салатата е най-вкусна, ако се остави да се охлади за няколко часа в хладилник, покрита със свежо фолио.

С лъжица за сладолед се оформя като топка в плитка чиния.

Съвет: Самардалата е подправка, която се среща само в някои райони на страната- Старозагорско, Сливенския край и Странджа.

Съставка към шарената сол, тя е и подправка към агнешки плънки и млечни салати.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар