Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Млечна Салата»Зимна Салата с Майонеза

Зимна Салата с Майонеза

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Зимна Салата с Майонеза
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
28/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Задължително дайте време на салатата да постои, за да се усвоят вкусовете и ароматите - само така ще усетите истинският и вкус"

Необходими Продукти

  • майонеза - 1 1/2 ч.ч.
  • катък - 1 ч.ч.
  • овче сирене - 100 г
  • чедър - 50 г
  • печени чушки - 4 бр.
  • маслини - 10 бр. зелени без костилка
  • яйце - 1 бр. сварено
  • чесън - 2 скилидки
  • лешници - 50 г
  • бисквити - 10 бр. Риц
  • самардала - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесваме майонезата и катъка. Лешниците запичаме във фурна но 200 градуса за 6-10 минути заедно със скилидките чесън. Докато са топли, ги поставяме върху кърпа и отстраняваме люспите им. Слагаме ги в блендер заедно с бисквитите.

Сиренето, чедърът и яйцето настъргваме на ситно ренде.

Печените чушки нарязваме на средни кубчета.

Смесваме всички съставки, овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме добре.

Салатата е най-вкусна, ако се остави да се охлади за няколко часа в хладилник, покрита със свежо фолио.

С лъжица за сладолед се оформя като топка в плитка чиния.

Съвет: Самардалата е подправка, която се среща само в някои райони на страната- Старозагорско, Сливенския край и Странджа.

Съставка към шарената сол, тя е и подправка към агнешки плънки и млечни салати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: