Капрезе авокадо

28/04/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф71069644761
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо574
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кедровите ядки се запичат леко на сух тиган.

В блендер се смилат ядките, босилекът, чесънът и пармезанът. След като сместа се превърне в паста, се налива зехтин, количеството е по избор, и се завърта още на 2-3 оборота. Изважда се, оставя се настрана.

В касерола се изсипва балсамикото и захарта. Оставя се на умерен котлон да кипне, готви се до момента, в който лъжицата оставя следа по дъното. Сваля се веднага.

В купа се комбинират разрязаните наполовина чери домати с моцарелата, прибавя се около 2 с.л. песто, зехтин на струйка, сол и черен пипер на вкус.

Разрязва се авокадото, отстранява се костилката, не се отстранява обвивката му.

Запълва се с сместа от доматите, всяка половинка се залива с балсамикото.

Сервира се веднага.

Източник: Natasha`s Kitchen

PS: Ако в момента не се разполага с бейби моцарела, а с друг вид, то тя ще се нераже на дребни кубчета.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!