Набрана Мачкана Баница

29/04/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6064582737
"Бръчките са задължтелни, когато става дума за вкусна баница "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 785
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със солта. Смесете киселото мляко със оцета и в тях загасете содата. Добавете млечната смес към яйцата заедно с олиото и натрошеното сирене.

В намазнена тавичка /по-малка от размера на корите за баница/ поставяйте кора и с пръсти я набръчквайте, така че да се получават малки и големи гънки.

Поставяйте равномерно от плънката и отгоре полагайте следваща кора процедирайки по същият начин. Не притискайте корите, а ги оставяйте така "рошави" и с неравности, между които ще попада от плънката и при печенето ще се запълват.

Най-горната кора, с която ще завършите, също намачкайте и намажете със останала плънка - само яйце и мляко.

Сложете в загрята на 170 градуса фурна и печете до златист загар около 30 минути.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар