Картофено пюре с печен чесън

28/04/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач214212
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят обелени и нарязани в подсолена вода на точката на кипене за около 15 минути. Докато са още топли, се пюрират.

При картофите за около 1 минута се бланшират 4 скилидки чесън и след това се пюрират с 1 с.л. олио.

Главата чесън, върху която се капва малко олио, се увива във фолио и се пече при 180 градуса около 30-40 минути във фурната.

Опеченият чесън се бели и се пюрира заедно с бланширания и се добавя към пюрираните картофи.

Добавяме кравето масло и сметаната. Накрая, за да е по-пухкаво картофеното пюре, наливаме и прясното мляко. Подправяме със сол, черен пипер и малко розмарин на вкус.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар