Овесени сладки с мед и шоколад

28/04/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972005551
"Ако не намерите друго място, но което да криете овесените ядки, скоро няма да остане и трошичка "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо157
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • овесено брашно - 150 г
  • брашно - 100 г
  • кокосово масло - 180 г меко
  • кафява захар - 110 г
  • мед от радика - 3 с.л.
  • черен шоколад - 60 г
  • червени боровинки - 50 г сушени
  • бренди - 50 мл
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа пресяваме и смесваме сухите съставки - брашната, бакпулвера и щипка сол.

Боровинките накисваме в брендито за 30 минути.

В купата на миксера смесваме захарта и маслото, което е със стайна температура. Разбиваме ги до гладкост.

Към тях прибавяме яйцата, меда и ванилията.

Нарязваме шоколада и го добавяме към бисквитеното тесто заедно с отцедените боровинки.

Смесваме сухите с течните съставки. Разбъркваме сместа добре.

Фурната загрява на 180 градуса.

Приготвяме тава с хартия за печене. Гребваме по лъжица от тестото и го поставяме върху тавата за печене на разстояние.

Разбивам жълтъка и с четчица леко намазвам сладките, като поставям боровинка в средата.

Печем за около 15 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар