Виенска супа

29/04/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач217212
"Произведение на изкуството, дело на майсторите от прочутата Виенска школа - виенска супа "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо696
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният лук и обелените и нарязани картофи се заливат с литър и половина вода и се варят 15 минути заедно с един нарязан на кубчета морков.

Когато кипне, се прибавят двете кубчета бульон, похлупва се с капак и се намаля котлонът.

Гъбите се режат на ивички, а празът - на ситно. В сгорещеното масло на силен огън се пържи празът за 1 минута и за 1-2 минути гъбите до зачервяване.

Накрая се прибавят гъбите и празът към супата и се прибавя фидето.

След 15 минути супата е готова. Майоранът се добавя 5 минути преди готовността.

Накрая се подправя със заквасената сметана.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар