Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Киноа с Пиле и Зеленчуци

Киноа с Пиле и Зеленчуци

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Киноа с Пиле и Зеленчуци
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
29/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Признаваме си, това ни е любимата рецепта с киноа"

Необходими Продукти

  • киноа - 30 г
  • пилешка пържола - 1 бр. бутна
  • тиквички - 1/2 бр. (малка)
  • моркови - 1/2 бр.
  • зелени пиперки - 1 бр.
  • краставица - 1/3 бр.
  • домат - 1/2 бр.
  • печурки - 3 бр.
  • краве масло - 25 г
  • соев сос - на вкус, или хималайска сол
  • черен пипер - щипка
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се сварява в леко подсолена вода, изстудява се и се отцежда.

Пилешката пържола се изпича на грил тиган.

Зеленчуците - тиквичката, морковът, краставицата, доматът и гъбите се измиват. Морковът и доматът се обелват. Нарязваме зеленчуците на тънки филийки.

В тиган с незалепващо покритие разстопяваме кравето масло и запържваме най-напред моркова и гъбите. Постепенно добавяме пиперката, домата и краставицата. Зеленчуците трябва да останат хрупкави.

Добавят се пилешкото месо, нарязано на парченца и киноата. Овкусяваме със соев сос (хималайска сол) и черен пипер.

Сервираме ястието поръсено с накълцан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: