Сполучлива Медена Туршия

29/04/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972005551
"Сладка туршия, която предупреждаваме, че пие много ракия "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 431
  • Преглеждания за месеца17097
  • Преглеждания за седмицата1320
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • камби - червени
  • пиперки
  • моркови
  • карфиол
  • кервиз
  • чесън
  • хрян - връзка корени
  • Mаринатата за 1 буркан 800
  • оцет - 100 мл./ до резката/
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • бахар - 2 зърна
  • черен пипер - 5 зрънца
  • чесън - 1 скилидка, по желание
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тази туршия няма определено количество на зеленчуците. Техният избор е по предпочитанията на домакинята.

Зеленчуците се измиват и почистват от семена и дръжки.

Морковите режем на колелца, а карфиола накъсваме на малки розички. Нарязваме камбите и пиперките.

Във всеки буркан поставяме оцет, захар, сол и мед. Пускаме по едно коренче хрян, бахар, черен пипер и скилидка чесън. Отгоре подреждаме стръкче кервиз.

Доливаме с вода, затваряме с капачки и стерилизираме 15 минути.

Съвет: Ако използвате туршията за бърза консумация, без да се вари, прибавете по 2 ацетизала.

Затваряте с капачки и обръщате за няколко дни.

Съхранявайте я на хладно място.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!