Ракия от тиква

29/04/2018
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо468
  • Преглеждания за месеца345
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • тиква
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквите се почистват от семките и се нарязват на малки парчета - колкото е възможно на по-малки.

От захарта се прави захарен разтвор в съотношение 4 части вода и 1 част захар. Количеството на захарния разтвор трябва да отговаря на килограмите почистена и нарязана тиква.

Количеството тиква със захарен сироп се сварява и трябва, след това да се разбърка добре на еднородна каша.

Ферментацията се получава, като на всеки 20 литра каша се прибавя 4 г суха мая.

Получената смес се следи със захаромер. След края на ферментацията материалът се изварява, а след това и дестилира.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар