Пържени картофки с лук и яйца, обвити в шунка

29/04/2018
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф747308265
"Гарнирайте със свежа салата и получавате вкусен обяд или вечеря за цялото семейство "
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо481
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета. Лукът се надробява на дребно.

В тиган се загрява олио. Картофите и лукът се запържват заедно до златисто. Посоляват се на вкус.

Отделно в купа се разбиват яйцата и се овкусяват със сол и черен пипер.

Пържените картофки с лук се отцеждат от излишната мазнина с помощта на гевгир и се смесват с разбитите яйца.

В правоъгълна тавичка за козунак се нареждат слайсовете шунка по дъното и стените. По средата вертикално се нарежда нарязаният на три равни парчета кашкавал.

Яйчено-картофената смес се изсипва внимателно в тавичката, прегъва се шунката към сместа и се покрива изцяло с още шунка.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути, след което се обръща в по-голяма тава и се запича до хрупкава коричка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар