Яхния от агнешки врат

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Яхния от агнешки врат
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
28/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
155 мин.
Порции
8
"А месото от врата на агънцето запазете специално за тази яхния - уникално вкусна става"

Необходими Продукти

  • агнешки врат - 1 бр. /около 500 г/
  • пресен лук - 1 връзка
  • кромид лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • червена чушка - 1/2 бр
  • картофи - 4 - 5 бр. едри, пресни
  • брашно - 2 с.л. равни
  • джоджен - 1/2 връзка
  • розмарин - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 1 - 2 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият врат се сварява, най-добре в тенджера под налягане за по бързо.

Когато месото е готово - след около 90 минути, то се обезкостява, но се внимава месото да остане на по-едри парчета.

След това пресният лук и кромидът се задушават в олио. Прибавят се нарязаният морков, чушка и картофите.

Когато леко се позапържат, се добавят брашното, червеният пипер и нарязаните подправки.

Следва част от бульона на агнешкото, разбърква се и се оставя да поври две-три минути.

След това зеленчуците се изсипват в тенджерата, в която е агнешкото месо с бульона.

Варенето продължава около 15 минути или докато картофите са сварени.

Накрая яхнията се подправя се с още малко нарязан джоджен и котлонът се изключва.

Яхнията от агнешки врат се поднася топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: