Пилаф по изпитана турска рецепта

30/04/2018
Фати Камберова
отФати КамбероваПомощник Готвач105379202
"Пилаф, какъвто до скоро можеше да опитате само в Турция, вече може да приготвите и сами с тази изпитана рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 187
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза няколко пъти, за да отмием нишестето.

В дълбок съд запържваме маслото и добавяме фидето. Запържваме до златист цвят на фидето. След това добавяме и ориза и разбъркваме.

Добавяме 2 чаши пилешки бульон, посоляваме и овкусяваме с черния пипер.

В тава изсипваме ориза и добавяме още 1 чаша от бульона и печем на предварително затоплена фурна на 200°C до готовност.

Като е готов пилафът, го покриваме с памучна кърпа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар