Пица ле Патати

30/04/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач205212
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, обелени и нарязани на кубчета, се сваряват в подсолена вода за около 15 минути. Отцеждат се и се пюрират с преса /не се пасират/. Посолява се и се обърква с 1 с.л. зехтин.

Лукът се реже на ситно и се задушава за около 1 минута в 2-3 с.л. зехтин до омекване. Прибавят се пасираните домати и се задушава за около 15 минути на тих огън. Подправя се със една щипка сол и захар и 1/2 ч.л. босилек.

В намазана със зехтин тава и поръсена обилно с галета се разпределя пюрето от картофи. Върху него следва доматеният сос, маслини, предварително нарязаните кисели краставички и пуешкото месо.

Печем в умерена фурна до зачервяване. След това изваждаме и поръсваме с настъргания кашкавал и отново поставяме във фурната до разтопяването на кашкавала.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар