Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с начупено шоколадово яйце

Сладкиш с начупено шоколадово яйце

Сладкиш с начупено шоколадово яйце
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
30/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8 парчета

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • олио - 50 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • какао - 1 с.л.
  • кора от портокал
  • шоколадово яйце - 1 бр. Киндер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка. Добавя се киселото мляко, олио, брашно с бакпулвера и накрая канела и какао.

Разбърква се добре, прибавяме настъргана кора от портокал за повече аромат.

Трябва да се получи кексова смес, която сипваме върху хартия за печене в тава 25 см. Ако искате по-голяма височина, печете в по малка тавичка от 20-22 см.

Отгоре се начупва и разпределя парченца от шоколадовото яйце.

Печем в загрята фурна 180°C до суха клечка.

Сервираме охладен за кафето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: