Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в Хлебопекарна»Бяло хлебче с бадеми в хлебопекарна

Бяло хлебче с бадеми в хлебопекарна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Бяло хлебче с бадеми в хлебопекарна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
30/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
255 мин.
Порции
8
"Няма по-вкусно от домашния хляб и по-лесно от приготвянето му в хлебопекарна"

Необходими Продукти

  • хладка вода - 270 мл
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. (пълна)
  • суха мая - 1 ч.л.
  • брашно - 450 г (София мел Екстра)
  • тиквено семе
  • филирани бадеми
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвайте хладка или леко топла вода, сипете я в хлебопекарната. Добавете захарта, солта и олиото.

Пресейте брашното, претеглете го да е точно 450 г и сипете върху течните съставки.

Най-отгоре поръсете и сухата мая.

Настройте хлебопекарната на програма за основен бял хляб. Това зависи и от вашата хлебопекарна коя програма е.

Когато замеси тестото, поръсете от бадемите и тиквеното семе.

След като спре да меси, поръсете отгоре само със филирани бадеми.

Готовото хлебче извадете и покрийте с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: