Вегетариански Пастет с Леща

30/04/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4881935361
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо218
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • зелена леща - 1 1/2 ч.ч.
  • сушени домати - 1/2 ч.ч. домашни
  • зехтин - 2 с.л. чеснов*
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • лешници - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион - 1 к.л.
  • зехтин - 1 с.л., студено пресован
  • сол - на вкус
  • червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме лещата в студена вода от вечерта. Сваряваме я и я оставяме да се отцеди и охлади.

Лешниковите ядки запичаме във фурната за 10 минути, като внимаваме да не изгорят. Изсипваме ги върху памучна кърпа и отделяме люспите.

Сушените домати са от домашния килер, затова използвам и зехтина им, който е овкусен с чесън и подправки.

Използваме блендер, в който първо смиламе лешниците на ситно. Следват и останалите съставки - леща, сушени домати, зехтин, тахан, чесън и кимион.

Блендираме до гладкост. Овкусяваме със сол.

Поднасяме пастета от леща, като поръсваме малко червен пипер и добавяме няколко капки зехтин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар