Кисело зеле с луканкова наденица

30/04/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4248912085
"Думите, които ще стоплят сърцето на всеки лакомник - ела, приготвила съм кисело зеле с луканкова наденица "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо112
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зеле - 1 малка глава кисело
  • наденица - 500 г луканкова
  • чесън - 2 скилидки
  • пюре - 2 с.л. доматено
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • вода - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете скилидките чесън на ситно. Нарежете наденицата на кръгчета, а зелето - на тънки ивици.

Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона и запържете за секунди чесъна.

Добавете нарязаната на кръгчета наденица. Запържете я леко за около 10 мин. и добавете зелето.

Подправете ястието с разбито с малко вода доматено пюре, червения пипер, черния пипер и солта.

Пържете, като разбърквате около 10 мин. Захлупете с капак и оставете ястието да се задуши за още около 10 мин.

Сервирайте горещо.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар