Печени картофи в халогенката

30/04/2018
Петя Цанкова
отПетя ЦанковаПомощник Готвач853075
"Предупреждаваме - толкова са вкусни, че има пряка опасност от преяждане и препиване с бира "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо557
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • олио - 2 с.л.
  • подправки по желание
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • чубрица
  • чили
  • чесън на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и нарязани на по на едро картофи се объркват добре с 2 с.л. олио, черен пипер, риган и чубрица.

Разбира се, може да сложите каквито подправки (чесън на прах, Пикантина, червен пипер, Чили) обичате или имате.

Овкусените картофки се нареждат на високата скара (фолиото отдолу съм го сложила за по-бързо почистване на фурната)

Пекат се 15 -20 мин на 250°C и се оставят 10-15 мин под капак, преди да се извадят.

Или се пекат 20-25 мин на 250 градуса и се изваждат (при мен картофите не са обръщани и са от тези с розовата коричка)

Естествено трябва да се има и предвид количеството на картофите и големината на резените при определяне на времето за печене. Така че, може да се наложи или да го увеличите или намалите:)

Чудесни са както за гарнитура, така и за мезе за халба студена биричка!

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!