Пилешки дробчета с бира и гъби на фурна

30/04/2018
Петя Цанкова
отПетя ЦанковаПомощник Готвач852974
"Нямате нужда от повод, за да поканите приятели на обяд, трябват ви само 1 тава пилешки дробчета с бира и гъби на фурна и ... бира "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 631
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка направо във фурната се сгорещява олиото.

Изчистените, измити и отцедени дробчета се овалват в брашното. И се запечатват от двете страни за по 4-5 минути в сгорещеното олио.

Прибавят се и гъбите, пържат се 3-4 минути и се заливат с бирата.

Подправят се на вкус със солта и черният пипер и се слага дафиновия лист.

Тавичката се покрива с фолио и дробчетата се пекат на умерена фурна около 30 минути.

Маха се фолиото и се запичат за 10-15 минути.

Сервират се с картофена салата или картофено пюре.
Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар