Сладък ориз с маково семе

30/04/2018
Петя Цанкова
отПетя ЦанковаПомощник Готвач853075
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо151
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макът се слага в подсолената вода да ври 10 минути, след което се прибавя почистеният и измит ориз.

Вари се до пълното му сваряване и даже е по-вкусен, ако и е малко разварен оризът.

Аз лично захарта я слагам някъде около 5 минути преди махането му от огъня.
Накрая се слага и ванилията.

Готовият ориз се разсипва в купички и се оставя да изстине.
Да ви е сладко!

Хубаво е макът да мине предварителна обработка, както съветва авторката на рецептата. А именно - да се запече леко на сух тиган и след това да се счука в хаванче. Тогава той си пуска маслото и е по-сладък. Или в краен случай поне да се смели и тогава да се вари.

*Благодаря за рецептата на Лиляна Давкова - кулинарен блогър от Македония.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар