Маслена Риба на Фурна

30/04/2018
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"Мариновата, печете и хапвате - нищо сложно няма в приготвянето на маслена риба на фурна "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата от маслената риба се размразяват, ако са замразени, и след това се подсушават с домакинска хартия. Ако са пресни, само се отнема водата, която отпускат отново с домакинска хартия.

Прави се марината от меда, горчицата. Кората на 1 от лимоните се настъргва на ренде, а сокът му се изцежда, след което и двете съставки се прибавят към маринатата. Така тя трябва да престои за около 15-20 минути, за да се смесят вкусовете.

Рибата се взима и в нея се втрива първо белият, а след това и черният пипер. После се приготвят 4 парчета фолио, в които ще се пече рибата.

Филетата се накисват в маринатата и се оставят да престоят за около 30 минути до един час.

След като са постояли в маринатата, рибите се изваждат и се слагат във формичките фолио. Преди да се завият, всяка се маже с малко разтопено масло.

Фолиото се затваря и рибите се пекат за 5 минути в силно сгорещена фурна.

Маслената риба е крехка и не се нуждае от продължителна термична обработка.

След 5 минути филетата се освобождават от фолиото и се напръскват с малко зехтин. Връщат се във фурната за още 4 - 5 минути, през които филето трябва да хване хрупкава коричка.

Рибата се гарнира с листа маруля, лимон и по желание горчица.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар