Чорба от паламуд

01/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972045551
"Страхотна е, стига да знаете точно как да се приготви, а ние ще споделим всички тайни с вас "
Приготвяне45 мин.
Готвене55 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 038
  • Преглеждания за месеца345
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • паламуд - 1 бр., около 800 г
  • кромид лук - 1 глава, по - едра
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • растително масло - 4 с.л.
  • девисил - 3 - 4 зелени стръка
  • лимони - 1 бр.
  • За рибния бульон
  • пащърнак - 1 бр.
  • корени за супа - ароматни
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер - 5 зърна
  • дафинов лист - 1
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сезона на паламуда е в късната есен. Ако не разполагате с прясна риба, набавете замразена такава.

Рибата се почиства от хрилете и вътрешностите. Прокарайте острието на ножа по посока на гръбначната кост, за да почистите кръвните остатъци.

Транжирайте паламуда, разделяйки го на части - торс, глава, опашка и перки.

Поставете рибата и нейните остатъци в тенджера с около 1.6 л студена вода.

Добавете зеленчуците и ароматните подправки, предназначени за бульона. Той става най-вкусен, ако предварително запечете лука, преди да го поставите във водата. След като тя кипне, намалете температурата на огъня и оставете да къкри до сваряване на месото.

През това време измийте и почистете зеленчуците. Нарежете лука, моркова и доматите на ситни зарчета и ги сотирайте в растителната мазнина.

Рибата е сварена, а бульонът е поел от ароматите. Отстраняваме с решетъчна лъжица първо главата, опашката и перките.

Внимателно изваждаме и рибата. Прецедения бульон прибавяме към задушените зеленчуци. Почистваме рибното месо от костите.

Добавяме го в чорбата, заедно с нарязан на ситно девисил и картофените кубчета.

Чорбата къкри на слаб котлон за около 10-15 минути.

Приготвяме застройката с кисело мляко, разбитите жълтъци и малко лимонов сок. Изсипваме я добре темперирана.

Поднасяме чорбата топла, поръсена с нарязан на ситно девисил и лимонов сок.

БЕЗ ГЛУТЕН, ПОДХОДЯЩА ЗА ДИАБЕТИЦИ!

Съвети:
1. Тази стара рибарска рецепта е основата за всички рибни чорби и бульони за супи. Можете да импровизирате с различни видове речна или морска риба, супа с рибни кюфтенца, с миди или с хайвер.

Гарантирам за високите ѝ вкусови качества, които ще задоволят различните изисквания на консуматорите на риба;

2. При закупуване на охладена риба следете за характерните белези, гарантиращи нейното качество - бистри очи, бял корем, ярко червен цвят на хрилете;

3. Съществено важно правило за запазване на вкусовите качества на замразената риба до момента ѝ на консумацията е правилното размразяване.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!