Чорба от паламуд

01/05/2018
Анонимен
отАнонименИноватор4701865101
Приготвяне45 мин.
Готвене55 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца190
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сезона на паламуда е в късната есен. Ако не разполагате с прясна риба, набавете замразена такава.

Рибата се почиства от хрилете и вътрешностите. Прокарайте острието на ножа по посока на гръбначната кост, за да почистите кръвните остатъци.

Транжирайте паламуда, разделяйки го на части - торс, глава, опашка и перки.

Поставете рибата и нейните остатъци в тенджера с около 1.6 л студена вода.

Добавете зеленчуците и ароматните подправки, предназначени за бульона. Той става най-вкусен, ако предварително запечете лука, преди да го поставите във водата. След като тя кипне, намалете температурата на огъня и оставете да къкри до сваряване на месото.

През това време измийте и почистете зеленчуците. Нарежете лука, моркова и доматите на ситни зарчета и ги сотирайте в растителната мазнина.

Рибата е сварена, а бульонът е поел от ароматите. Отстраняваме с решетъчна лъжица първо главата, опашката и перките.

Внимателно изваждаме и рибата. Прецедения бульон прибавяме към задушените зеленчуци. Почистваме рибното месо от костите.

Добавяме го в чорбата, заедно с нарязан на ситно девисил и картофените кубчета.

Чорбата къкри на слаб котлон за около 10-15 минути.

Приготвяме застройката с кисело мляко, разбитите жълтъци и малко лимонов сок. Изсипваме я добре темперирана.

Поднасяме чорбата топла, поръсена с нарязан на ситно девисил и лимонов сок.

БЕЗ ГЛУТЕН, ПОДХОДЯЩА ЗА ДИАБЕТИЦИ!

Съвети:
1. Тази стара рибарска рецепта е основата за всички рибни чорби и бульони за супи. Можете да импровизирате с различни видове речна или морска риба, супа с рибни кюфтенца, с миди или с хайвер.

Гарантирам за високите ѝ вкусови качества, които ще задоволят различните изисквания на консуматорите на риба;

2. При закупуване на охладена риба следете за характерните белези, гарантиращи нейното качество - бистри очи, бял корем, ярко червен цвят на хрилете;

3. Съществено важно правило за запазване на вкусовите качества на замразената риба до момента ѝ на консумацията е правилното размразяване.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар