Коледна пуйка с кисело зеле

25/12/2012
Дани Петкова
отДани ПетковаНовак
"Откакто приготвяме тази вкусна коледна пуйка с кисело зеле, прасетата са в безопасност "
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 511
  • Преглеждания за месеца506
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте пуйката и я сложете да се вари заедно с вътрешностите й. Отпенвайте и варете пуйката около час и половина.

Отделете от зелката горните 4-5 листа, а останалото накълцайте. Разпределете зелето в тавата.

Отцедете сварената пуйка и прецедете бульона й.

В загряна мазнина запържете скълцаните ситно лук, гъби и измит ориз и нарязаните ситно пуешки дреболии. Овкусете със сол, червен пипер, стафидите и зелените подправки на око.

Долейте малко мазнина още и 1 ч.ч. от бульона на пуйката. Задушете плънката, докато оризът попие течността.

Напълнете хубаво пуйката и я зашийте. Сложете я в тавата върху овкусеното с малко мазнина и подправки зеле. Долейте 3 ч.ч. бульон.

Намажете пуйката с малко олио отвън и я покрийте със заделените листа кисело зеле.

Пухнете пълнената пуйка са се изпече в предварително загряна умерена фурна за около 90- 120 минути.

15 минути преди да извадите коледната пуйка с кисело зеле махнете листата и я запечете до апетитен загар.

Весела Коледа!подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

вики
вики
24.02.2015 10:51
Започвам :)
0
0
др. Зоро
др. Зоро
27.12.2014 22:42
МММммм че вкусно стана , аз добавих 100 гр. Ром и малко бяло вино в тавата преди да я вкарам в фурната. Резултата - Отличен аромат.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв