Зелена салата в арабски стил

01/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4971995551
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо382
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре всички съставки. Подсушаваме листата от салатата. Накъсваме ги и ги поставяме на дъното в салатиера.

Нарязваме чери доматите на половинки или на четвъртинки, ако са по-едри.

Краставицата режем на тънки ивици, а репичките - на шайби. Добавяме зеленчуците при салатата.

Накъсваме листата на магданоза, ментата и естрагона и ги слагаме цели в купата.

Нара срязваме на две през средата. С дръжката на ножа потупваме по кората, за да отстраним зърната. Прибавяме ги в салатата.

За дресинга счукваме в хаванче обеления чесъна с малко сол. Добавяме меласата от нар*, сумака и зехтина, като количеството на всеки продукт е според вашия вкус. Разбъркваме добре.

Слагаме питките в загрята фурна на 170 градуса, за да се запекат за няколко минути.

Докато са още топли, ги поръсваме с малко сумак и сол.

Заливаме салатата с дресинга и внимателно разбъркваме с ръце. Начупваме запечения хляб отгоре.

Поръсваме с няколко капки меласа.

Съвет: Тя е позната още като оцет от нар и сироп от нар. Меласата е гъста, кисела и ароматна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар