Пиле Фрикасе с Киноа

01/05/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор29213719311
"Ама разбира се, как не сме се сетили досега - класическото фрикасе с киноа ще стане още по-вкусно "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо938
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо нарязваме на парченца. Морковът и тиквичката се настъргват на ренде. Пресният лук се нарязва на ситно.

В малка касеролка слагаме пилешкото месо, моркова, тиквичката, кравето масло и киноата. Добавяме вода - не повече от 1 ч.ч. (300 мл). Овкусяваме със сол и черен пипер. Сваряваме за около 15 мин.

В купичка разбиваме жълтъка, киселото мляко и пълнозърнестото брашно (овесените трици). С черпак гребваме от бульона, в който са се сварили пилето и зеленчуците, като не спираме да разбъркваме, за да не се получат бучици.

Изсипваме застройката в касеролата. Оставяме да поври 4-5 мин.

Сервираме Фрикасето топло с резен лимон(по желание)подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Величка Щърбанова
Сега виждам, че имам пропуск - скилидката чесън със зеленчуците! Извинете ме! Който не харесва аромата на чесън, може да го пропусне.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!