Пиле Фрикасе с Киноа

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Пиле Фрикасе с Киноа
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
01/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Ама разбира се, как не сме се сетили досега - класическото фрикасе с киноа ще стане още по-вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 200 г
  • пресен лук - 1 - 2 пера
  • моркови - 1/2 малко морковче
  • тиквички - 1/2 малка
  • киноа - 30 г
  • краве масло - 20 г
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.л. или овесени трици
  • кисело мляко - 150 г
  • яйца - 1 бр. (само жълтъка)
  • черен пипер - щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо нарязваме на парченца. Морковът и тиквичката се настъргват на ренде. Пресният лук се нарязва на ситно.

В малка касеролка слагаме пилешкото месо, моркова, тиквичката, кравето масло и киноата. Добавяме вода - не повече от 1 ч.ч. (300 мл). Овкусяваме със сол и черен пипер. Сваряваме за около 15 мин.

В купичка разбиваме жълтъка, киселото мляко и пълнозърнестото брашно (овесените трици). С черпак гребваме от бульона, в който са се сварили пилето и зеленчуците, като не спираме да разбъркваме, за да не се получат бучици.

Изсипваме застройката в касеролата. Оставяме да поври 4-5 мин.

Сервираме Фрикасето топло с резен лимон(по желание)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Сега виждам, че имам пропуск - скилидката чесън със зеленчуците! Извинете ме! Който не харесва аромата на чесън, може да го пропусне.
01.05.2018 14:25